πρωθυπουργός Βουλή Ευρώπη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ – Διεθνή – Ολόκληρη η νότια Ιταλία είναι μία απέραντη χωματερή

March 21, 2022
25
Views

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Διεθνή – Ολόκληρη η νότια Ιταλία είναι μία απέραντη χωματερή ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Η Καμόρα εναπέθετε επί δεκαετίες, και εξακολουθεί να εναποθέ ΤΕΙ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ τεράστιες ποσότητες τοξικών αποβλήτων στο έδαφος της νότιας Ιταλίας, μολύνοντας τεράστιες εκτάσεις και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με τον Κάρμινε Σκιαβόνε, πρώην μέλος της μαφίας της Νάπολης, ο οποίος είχε περιλάβει τις αποκαλύψεις αυτές στην κατάθεσή του ενώπιον ιταλικής κοινοβουλευτικής επιτ ροπής το 1997.

Το περιεχόμενο της κατάθεσής του δίδεται τώρα στη δημοσιότητα αφού ήρθη την περασμένη εβδομάδα η προστασία του απορρήτου που τις κάλυπτε.

"Γνωρίζω από την εμπειρία μου ότι μέχρι το 1992 (οπότε και συνελήφθη), οι νότιες περιοχές … είναι όλες μολυσμένες από τοξικά απόβλητα από ολόκληρη την ευρώπη, όχι μόνο από την Ιταλία. Μιλάμε για εκατομμύρια, όχι χιλιάδες, τόννους τοξικών υλικών", είχε καταθέσει ο, 70χρονος σήμερα, μετανοημένος μαφιόζος, ο οποίος συνεργάσθηκε μετά τη σύλληψή του με τις ιταλικές αρχές.

Η παράνομη διαχείριση των τοξικών αποβλήτων είναι η πιο αποδοτική επιχείρηση της Καμόρα, σύμφωνα με τον Κάρμινε Σκιαβόνε, εξάδελφο του αρχηγού της οικογένειας των Καζαλέζι Φραντσέσκο, και ασκήθηκε εδώ και δεκαετίες στα εδάφη των επαρχιών γύρω από το Καζέρτε . Σύμφωνα με τον Σκιαβόνε, πολλές επιχειρήσεις της βόρειας Ιταλίας ξεφορτώνονται τα επικίνδυνα απόβλητά τουςς στην ύπαιθρο που βρίσκεται νότια του Λάτιου (περιοχή της Ρώμης) και στην περιοχή του Καζέρτε κοντά στη Νάπολη", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Υπάρχουν τα πάντα. Από νοσοκομειακά απόβλητα, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ μέχρι βιομηχανικά και ραδιενεργά απόβλητα". Προέρχονται όχι μόνο από βιομηχανίες της Ιταλίας. Μεγάλες γερμανικές, γαλλικές, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ βελγικές και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες εκμεταλλεύονται αυτά τα εδάφη, δήλωσε ο Σκιαβόνε. Η Καμόρα συνεχίζει αυτές τις δραστηριότητες και σήμερα. Το έκαναν τότε, το κάνουν και σήμερα", δήλωσε ο Σκιαβόνε στο τηλεοπτικό δίκτυο RAI μετά τη δημοσιοποίηση της παλιάς του κατάθεσης.

Πριν από δεκαέξι χρόνια είχε καταθέσει στην κοινοβουλευτική επιτ ροπή ότι η Καμόρα ελέγχει την επιχείρηση εναπόθεσης τοξικών αποβλήτων από τη Λατίνα, 70 χιλιόμετρα νότια της Ρώμης, μέχρι την Καζέρτα, 40 χιλιόμετρα βόρεια της Νάπολης. Οι κάτοικοι του Καζάλ ντι Πρίντσιπε, της πόλης από την οποία πήραν το όνομά τους οι Καζαλέζι, και όλων των γύρω περιοχών, "κινδυνεύουν όλοι να πεθάνουν από καρκίνο τα επόμενα είκοσι χρόνια. Αλήθεια, δεν πιστεύω ότι θα επιζήσουν", είπε.

Αν και δεν υπάρχουν συνολικά στατιστικά στοιχεία για την αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου στη Νάπολη και την ευρύτερη περιοχή, τον Μάιο αποκαλύφθηκε ότι η υπηρεσία υγείας τοπικής κυβέρνησης διαπίστωσε ότι τα κρούσματα καρκίνου στην πόλη έχουν αυξηθεί από 136 το 2008 σε 420 το 2012.

Ο πατέρας Μαουρίτσιο Πατριτσέλο, ιερέας της περιοχής που έχει δραστηριοποιηθεί κατά της μόλυνσης με τοξικά απόβλητα, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το ότι οι ιταλικές αρχές δεν σήμαναν συναγερμό στους κατοίκους των περιοχών μετά τις αποκαλύψεις του μετανοημένου μαφιόζου.

"Εάν δεκαέξι χρόνια πριν το κράτος είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους της Νάπολης και της Καζέρτα ότι θα πεθάνουν από τα τοξικά απόβλητα, τουλάχιστον οι νεότεροι θα τα είχαν μαζέψει και θα είχαν πάει να ζήσουν αλλού", δήλωσε ο ιταλός ιερέας στον ιστότοπο Huffington Post. Οι πληροφορίες για την εναπόθεση τοξικών αποβλήτων στα εδάφη της νότιας Ιταλίας κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια. Ο συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο είχε περιλάβει στοιχεία για την θανατηφόρα αυτή επιχειρηματική δραστηριότητα στο πολύκροτο βιβλίο του "Gomorrah" που εκδόθηκε το 2006.

"Το ανοικτό μυστικό…αποκαλύφθηκε", ανακοίνωσε η Legambiente, η μεγαλύτερη περιβαλλοντική οργάνωση της Ιταλίας μετά τη δημοσίευση της κατάθεσης του Σκιαβόνε. Η οργάνωση ζητεί να ειπωθεί "η αλήθεια σχετικά με το ποιοι από τον ιταλικό πολιτικό κόσμο σιώπησαν επί πολλά χρόνια και δεν δραστηριοποιήθηκαν". "Υποκρινόμενοι ότι δεν γνωρίζουν, μέσα στη γενική αδιαφορία, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ και μετατρεπόμενοι σε ντε φάκτο συνεργούς στη σφαγή στα εδάφη αυτά…".

Ενώπιον της επιτ ροπής της ιταλικής Βουλής, ο Σκιαβόνε δήλωσε ότι στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και στις αρχές της δεκαετίας του 90 η Καμόρα διόριζε απευθείας τους δημάρχους "και στους 106 δήμους της επαρχίας της Καζέρτα". Είπε επίσης ότι η Καμόρα μπορούσε να υπολογίζει στην πρακτική υποστήριξη εθνικής εμβέλειας πολιτικών, όπως ο Φραντσέσκο ντε Λορέντζο, ο Βιντσένζο Σκότι, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ο Αντόνιο Γκάβα και ο πρώην πρωθυπουργός Τσιρίακο ντε Μίτα.

"Δεν σημαίνει ότι ήταν μέλη της οργάνωσης ή μαφιόζοι. Δυστυχώς κάθε ένας από εμάς διαθέ ΤΕΙ μία ψήφο και για να κερδίσεις πολλές ψήφους, ειδικά σε ορισμένες περιοχές , χρειάζεσαι πολλούς φίλους", δήλωσε ο Σκιαβόνε. Ο Κάρμινε Σκιαβόνε ήταν μάρτυρας-κλειδί σε μία δίκη που ολοκληρώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες με την οριστική καταδίκη από το εφετείο σε ισόβια κάθειρξη 16 νονών της Καμόρα, ανάμεσά τους και ο εξάδελφος Φραντσέσκο.

Σε συνέντευξή του στο BBC την Πέμπτη ο Σκιαβόνε δήλωσε ότι κατέθεσε εναντίον των πρώην συνεργατών του διότι ένιωθε ενοχές για τη μόλυνση.

"Το έκανα όταν πλέον ήξερα ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν από καρκίνο. Εχουν μολύνει όλα αυτά τα εδάφη-εκατομμύρια κυβικά μέτρα- με τοξικά απόβλητα. Τρομακτικό κοκτέιλ!". "Ακόμη και συγγενείς των μελών της Καμόρα πέφτουν άρρωστοι από καρκίνο. Πόσο ανόητο!", δήλωσε από την πλευρά του ο πατέρας Πατριτσέλο, ο οποίος θα συμμετάσχει σε εκδήλωση διαμαρ τυρίας που οργανώνεται για τις 16 Νοεμβρίου στη Νάπολη. Στις 6 Νοεμβρίου ειδικοί θα αρχίσουν τους ελέγχους των ακτών της Λίκολα, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ βόρεια της Νάπολης. "Αυτοί που μόλυναν την Καμπανία θα πληρώσουν", δήλωσε η υπουργός Γεωργίας Νούντσια Ντε Τζιρόλαμο.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=273546&catID=4
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ…

Article Categories:
News

Comments are closed.